Tijdens de voorbijgaande handelsweken wisten de wereldwijde aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. Als gevolg daarvan is het beursoptimisme ook flink toegenomen. En volgens sommige analisten kan dat hoge beursoptimisme juist een bedreiging zijn voor de beursrally. Toch is het nog maar de vraag of die conclusie juist is.

Vandaag de dag zijn er meer beleggers die speculeren op een beursstijging dan beleggers die speculeren op een beursdaling. En dat is ook niet verwonderlijk, want door de trend van de voorbijgaande weken zijn de ‘shorters’ voor een groot deel van de markt verdreven. Elke belegger die tijdens de afgelopen weken speculeerde op een beursdaling, werd geconfronteerd met oplopende verliezen.

Hoog beursoptimisme hoeft niet te resulteren in een trenddraai

Als gevolg van de geweldige beursprestatie van de afgelopen weken is de Fear & Greed Index gestegen naar een ongekende hoogte. Onlangs werd een notering van boven de 95 gerealiseerd en dat hebben we dit beursjaar nog niet eerder gezien. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Cam Hui, is te zien dat we voor het laatst in oktober 2017 een dergelijke hoge notering bij de ‘sentimentsindex’ wisten te behalen.

Dit extreem hoge beursoptimisme hoeft echter geen bedreiging voor de aandelenmarkten te zijn. In oktober 2017 resulteerde deze hoge notering immers ook niet in een trenddraai. Sterker nog; tijdens de daaropvolgende drie beursmaanden wist Wall Street fors in waarde te stijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar