Tijdens de afgelopen jaren wisten de FAANG-aandelen extreem goede zaken te doen. In dit geval hebben we het over de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Sinds de bodem van vorig jaar dragen deze aandelen in het bijzonder de beursrally op Wall Street. En ook vandaag de dag staan deze aandelen nog steeds bij beleggers in de spotlights.

De beleggers die enkele jaren geleden in de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google hebben geïnvesteerd, zitten nu opgescheept met forse koerswinsten. Tijdens de afgelopen beursjaren wisten deze aandelen immers stevig in waarde te stijgen. En ook na de coronacrash van vorig jaar wisten juist deze aandelen razendsnel de koersschade te herstellen.

FAANG-aandelen bepalen de richting van de S&P 500 index

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google gezamenlijk voor ruim 22% de richting van de S&P 500 index bepalen. De gecombineerde marktwaarde is immers gelijk aan 22% van de beurswaarde van de toonaangevende Amerikaanse beurs.

Op de grafiek is ook te zien dat nog nooit eerder de 5 grootste aandelen binnen de index zo’n grote rol vervulden. Wat dat betreft kun je dus stellen dat de dominantie van deze aandelen bijzonder te noemen is. En vooralsnog lijkt daar ook weinig verandering in te komen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis