Iedere belegger kent Warren Buffett wel. Volgens velen is hij de beste belegger allertijden. Tevens is hij oprichter van Berkshire Hathaway. Buffett is uitgegroeid tot de beste belegger van de wereld door op het juiste moment te kopen en te verkopen. De favoriete indicator van Buffett geeft nu een waarschuwingssignaal af.

Volgens Warren Buffett is het van groot belang om de prestatie van de aandelenmarkt af te zetten tegenover de economie. Op het moment dat de beurzen immers vooruitlopen op de feitelijke economie, moeten we ons zorgen gaan maken. En daar is nu sprake van.

Amerikaanse aandelen waren zelden zo overgewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Current Market Valuation, is de waarde van de Amerikaanse aandelenmarkt afgezet tegenover de waarde van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Op deze grafiek is te zien dat Amerikaanse aandelen zelden zo overgewaardeerd waren. De laatste keer dat Wall Street dusdanig beter wist te presteren dan de Amerikaanse economie, was in het jaar 2000. Dat jaar is uiteindelijk de geschiedenisboeken ingegaan als het jaar van het knappen van de internetzeepbel.

Voor beleggers is het te hopen dat het sprookje dit keer iets beter afloopt. Gezien deze grafiek kunnen we echter moeilijk stellen dat aandelen op dit moment ‘goedkoop’ zijn. En dat moeten beleggers zich goed beseffen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)