Volgens Goldman Sachs kan een psychologisch fenomeen Chinese aandelen de komende maanden nog verder doen laten stijgen. De ‘fear of missing out’, oftewel FOMO, is een term die wordt gebruikt als beleggers aandelen inslaan omdat ze bang zijn om mogelijke winsten mis te lopen. Er is een opwaarts potentieel van 15 tot 50 procent volgens Goldman Sachs.

De Chinese beurzen zijn de laatste tijd weer populair bij beleggers. Sinds het begint van dit jaar tot en met nu, is de CSI 300 Index al met 28 procent gestegen. Dat maakt van deze index de ‘best trade’ in februari alvorens deze week 5 procent te verliezen omwille van de vrees voor een economische groeivertraging in China. Chinese indexen scoren op dit moment bovengemiddeld goed.

Grote honger

Uit een bevraging bij hun klanten blijkt dat de honger naar Chinese aandelen de afgelopen maanden ontzettend hard is gegroeid. De reden hiervoor is niet ver te zoeken, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China lijkt op zijn einde te komen en dat valt in de smaak.

Maar dat wil daarom nog niet zeggen dat we een vloeiende opwaartse trend zullen zien de komende maanden. Goldman Sachs waarschuwt beleggers dat de rit hobbelig kan zijn, vooral nu blijkt dat de economische groei in China toch iets later uit zal vallen dan initieel werd verwacht. Verschillende Goldman Sachs klanten verwachten namelijk een terugval van 5 tot 10 procent.

Het is moeilijk om het beleggingsgedrag te voorspellen, schreef Goldman Sachs. Maar de combinatie van verwachte ‘bullish events’ en beleggers die overmand worden door de ‘fear of missing out’, zal ongetwijfeld een positieve invloed hebben op de koers van de Chinese aandelenmarkten.

Bronnen: Bloomberg

Foto: Johannes Plenio – Pexels