De meeste beleggers zullen wel weten dat de Amerikanen al gedurende lange tijd geconfronteerd worden met een begrotingstekort. Het probleem is echter dat dit begrotingstekort ook gepaard gaat met een tekort op de lopende rekening van de Amerikaanse betalingsbalans. Deze zogenoemde ‘Twin Deficit’ kan een grote bedreiging zijn voor Wall Street.

Het overheidsbeleid van Donald Trump heeft een behoorlijk negatief effect gehad op het Amerikaanse begrotingstekort. Door de fiscaal gunstige maatregelen is dit tekort namelijk nog verder opgelopen. En dat is in deze tijd van economische voorspoed volgens sommige economen wel zorgwekkend te noemen. Juist in deze tijd zou de Amerikaanse economie prima op eigen benen moeten kunnen staan.

Bull Market wordt bedreigd door deze gevaarlijke combinatie

Het grote probleem is dat het begrotingstekort op dit moment gepaard gaat met een tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans. En deze combinatie is zelfs al opgelopen tot bijna 8% van het Amerikaanse bruto binnenlands product. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat deze ‘Twin Deficit’ weinig goeds voorspelt. Sinds de jaren ’90 is er namelijk al sprake van een sterke correlatie tussen de S&P 500 index en de Twin Deficit. En de huidige beweging suggereert dat de laatste dagen van de stier geteld zijn.

Moeten we de komende maanden vrezen voor dalende beurskoersen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)