Fed De Fed lijkt ervan uit te gaan dat de Amerikaanse economie eind dit jaar min of meer ‘normaal’ is. En dat betekent dan uiteraard ook een exit van het quantitative easing programma. En dat werd hoog tijd ook. James Bullard, de president van de St. Louis Federal Reserve Bank, gaf gisteren een interview aan Bloomberg tv en gaf een aardig kijkje in de wijze waarop de Fed nu naar de Amerikaanse economie kijkt. Bullard is tamelijk optimistisch over de huidige gang van zaken en verwacht dat de Amerikaanse economie eind dit jaar ‘een heel stuk normaler is.’ Maar Bullard had nog wel meer interessants te melden op Bloomberg.

Fed’s Bullard: ‘zwak banenrapport deels te wijten aan slecht weer’

De St. Louis Fed president maakt zich weinig zorgen over de twee laatste, slechte banenrapporten op rij. Hij wijt dat deels aan het weer. Voor de Amerikaanse economie mikt Bullard op een groei van 3 procent of meer, een werkloosheidspercentage van 6 procent en de inflatie in ieder geval in de richting van de door de Fed gewenste 2 procent.

**Download hier gratis onze jongste Technologie aandelen tip**

Bullard staat achter het tempo van de Fed tapering, hij zit zelf niet in dat besluitorgaan, en stelt dat het Fed plan simpelweg is om geheel met quantitative easing programma te stoppen. Wel stelt hij dat elke verandering in het tempo van de afbouw de financiële markten een krachtig signaal zou geven. Oppassen dus! Angst dat de Fed achter de markt aanloopt, heeft Bullard niet, verwijzend naar de erg lage inflatie in de VS. Al met al een tamelijk positief verhaal, in ieder geval van de president van de St. Louis Fed. Wilt u snel toegang tot relevante financiële informatie, dan kunt u ons volgen via TWITTER. Ruim 13.000 andere, actieve beleggers gingen u al voor.