Het monetaire landschap is tijdens de voorbijgaande maanden drastisch veranderd. Door de aanhoudende hoge inflatie moeten de centrale banken alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Als gevolg daarvan worden de opkoopprogramma’s versneld afgebouwd en zullen binnenkort ook de eerste renteverhogingen een feit zijn.

De Amerikaanse centrale bank heeft onlangs laten doorschemeren dat het tijdperk van het ‘gratis geld’ binnenkort definitief achter de rug zal liggen. Jerome Powell liet zelfs weten dat beleggers dit jaar rekening moeten houden met meerdere Amerikaanse renteverhogingen. Volgens de economen van Goldman Sachs zal de Fed-rente volgend jaar al boven het niveau van 2018 kunnen uitkomen.

Beleggers moeten hun portefeuille voorbereiden op hogere rentestanden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de renteverwachtingen van de Amerikaanse centrale bank in beeld gebracht. De economen verwachten dat de Amerikaanse rentestand al aan het einde van 2023 boven het niveau van 2018 zou kunnen uitkomen. De verwachting is dat de rente vervolgens in het jaar 2024 stabiel rond de 2,6% zal blijven liggen.

Beleggers lijken er verstandig aan te doen om hun portefeuille in te richten op dit ‘nieuwe’ monetaire tijdperk. Diverse aandelen hebben tijdens de afgelopen jaren geprofiteerd van de lage rentestanden en met name voor deze aandelen kan er een lastige tijd gaan aanbreken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis