Raj Subramaniam, CEO bij FedEx, heeft tijdens een interview met CNBC’s Jim Cramer gezegd dat hij een wereldwijde recessie verwacht. Het pessimisme bij de CEO kwam er nadat FedEx zijn omzetdoelstelling niet had gehaald. Hun vooruitzichten voor de komende kwartalen is ook niet zo positief, ze verwachten namelijk opnieuw teleurstellende cijfers.

Komt er nu een recessie of niet? Sommige economen en analisten denken van niet, anderen zijn er dan weer zeker van dat we wel in een recessie zullen belanden. Volgens FedEx CEO Raj Subramaniam is er geen twijfel, de wereldeconomie gaat de komende maanden, wellicht begin 2023 in een recessie tuimelen. Dat zei hij tijdens een interview met CNBC’s Jim Cramer, die hem de vraag stelde of dit effectief zal gaan gebeuren.

I think so. But you know, these numbers, they don’t portend very well.

Subramaniam is pessimistisch beginnen worden na de kwartaalcijfers van Q1 dit jaar. Zijn bedrijf presteerde tijdens dit kwartaal ondermaats en wist niet te voldoen aan de verwachtingen van analisten. Hij wijzigde de vooruitzichten voor de rest van het jaar en voorspelt dat de bedrijfsresultaten zullen blijven teleurstellen.

Vooruitzichten

Het aandeel van FedEx ging nabeurs 15 procent omlaag na zijn uitspraken. Beleggers en investeerders zijn duidelijk geschrokken door de uitspraken van de CEO en duwden massaal op de verkoopknop. De vraag is nog maar of het aandeel zich nu moet klaarmaken voor een lange periode van verkoopdruk en of dit voor andere bedrijven ook zo zal zijn.

I’m very disappointed in the results that we just announced here, and you know, the headline really is the macro situation that we’re facing.

Wereldwijd wordt er minder geld uitgegeven en dus ook minder verscheept, dat is volgens CEO de oorzaak voor hun sombere resultaten. Elke week gaat het transportvolume achteruit, dat is nu al zo sinds de maand juni. Op basis van deze gegevens kan hij niet anders dan concluderen dat de economische toestand niet al te best is en dat een recessie voor de deur staat.

Bronnen: Krystal Hur – CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>