Tijdens de afgelopen maand wist de S&P 500 index met meer dan 10% in waarde te stijgen. Om precies te zijn was er sprake van een beursstijging met 12,7%. Uit onderzoek blijkt dat deze maandstijging goed nieuws kan betekenen voor de komende beursmaanden.

Tijdens de afgelopen zes weken werden de beurzen geconfronteerd met een indrukwekkende herstelbeweging. Tijdens de afgelopen week was de Nasdaq 100 index zelfs niet ver verwijderd meer van een nieuwe recordkoers. En de kans is aanwezig dat de aandelenmarkten over een jaar hoger staan dan vandaag de dag het geval is.

Beleggers mogen op nieuwe recordkoersen blijven hopen

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft het verleden uitvoerig geanalyseerd. In dit geval heeft hij gekeken naar het effect van een maandstijging van meer dan 10%. Uit zijn onderzoek komt naar voren dat in dat geval de S&P 500 index in 82% van de gevallen een jaar later hoger noteert. Op jaarbasis gemeten is er sprake van een beursstijging met 13%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Wel geeft dit onderzoek aan dat de stieren zeker nog niet verslagen zijn. Mogelijk betekent de huidige terugval slechts een ‘adempauze’ voor de stieren. Uit het onderzoek blijkt immers ook dat de beursmaand volgend op de beursmaand waarin er sprake was van een koersstijging van meer dan 10% (april), vaak tegenvallend is.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis