De aandelenmarkten hebben duidelijk de wind weer in de zeilen. In het bijzonder wisten de Europese aandelenmarkten de afgelopen maanden goede zaken te doen. De uitslagen van de Franse en Nederlandse verkiezingen wisten te zorgen voor extreem optimisme onder de Europese beleggers. Daarnaast durven ook steeds meer buitenlandse investeerders weer een belegging in Europa aan.

Uit onderzoek van Bank of America Merrill Lynch blijkt dat fondsbeheerders positiever gestemd zijn over de toekomst. Volgens de Amerikaanse zakenbank hebben we op dit moment te maken met het meest optimistische niveau sinds het jaar 2010.

Fondsbeheerders geloven in een hogere economische groei

fondsbeheerders-positiever-economie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is deze gewaarwording in beeld gebracht. Een groot gedeelte van de fondsbeheerders verwacht dat de wereldwijde groei de komende 12 maanden op een hoger niveau zal gaan uitkomen dan op dit moment wordt verwacht.

Deze positievere houding van de fondsbeheerders komt met name door de afname van de economische risico’s. Op geopolitiek gebied lijken daarentegen de spanningen alleen maar verder toe te nemen. De fondsbeheerders lijken zich daar voorlopig nog niet al teveel zorgen over te maken.