Het eerste deel van het beursjaar 2019 stond in het teken van stijgende beurskoersen. Mede door de hoop op een handelsakkoord tussen de VS en China wisten de aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. Ook de centrale banken hadden een positieve uitwerking op de beurskoersen. De meeste fondsen lijken echter niet onder de indruk te zijn van de prestatie van de aandelenmarkten.

Zakenbank Bank of America Merrill Lynch hield onlangs een enquête onder een groot aantal wereldwijde fondsen. En uit deze rondvraag is gebleken dat een groot deel van de fondsen niet onder de indruk is van de stijgende beurskoersen. Per saldo is er immers sprake van een kapitaaluitstroom in plaats van een –instroom.

Fondsen zijn niet onder de indruk van de beursstijging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, zijn de resultaten van de enquête in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat er een grote divergentie is ontstaan tussen de kapitaalstroom bij de fondsen en de beursprestatie. Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten dit jaar fors hoger noteren, is er bij de fondsen sprake van een kapitaaluitstroom.

Opvallend genoeg was een dergelijke divergentie ook zichtbaar in het jaar 2016. Destijds namen de fondsen ook afstand van de aandelenmarkten. Pas een het einde van 2016 wijzigden de meeste fondsen hun tactiek. En dat was toen net op tijd, want het jaar 2017 was een historisch sterk beursjaar.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.