Op dit moment is er iets bijzonders aan de hand binnen de financiële markten. Ondanks het opgeleefde optimisme onder de beleggers, kiest een groot deel van de beleggers nog steeds voor de ‘grotere’ aandelen. De ‘kleinere’ aandelen worden gedumpt en dat kan mogelijk een groot probleem zijn voor de houdbaarheid van deze beursrally.

Het eerste deel van 2019 ligt al achter onze rug. Tijdens de eerste zes maanden van 2019 wisten de meeste beurzen fors in waarde te stijgen. Op Wall Street werden er zelfs alweer nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. En dat hadden maar weinig analisten aan het einde van 2018 zien aankomen.

Gevaarlijke divergentie kan mogelijk leiden tot een nieuwe Bear Market

De toonaangevende Amerikaanse index, de S&P 500 index, wist tijdens de afgelopen handelsweek nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Opvallend genoeg loopt het ‘kleine broertje’ van de S&P 500 index, de Russell 2000 index, sterk achter op de feestvreugde. Zo noteert de Small-Cap index nog steeds enkele procenten onder de recordkoers uit 2018.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat er een gevaarlijke divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 index en de Russell 2000 index. Deze divergentie was ook zichtbaar in het jaar 2007 en wist destijds te leiden tot een nieuwe Bear Market.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een beursdaling?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)