De economen van Bank of America Merrill Lynch voeren periodiek een onderzoek uit onder fondsmanagers afkomstig uit diverse landen in de wereld. De mening van deze fondsmanagers kan een belangrijk signaal zijn richting de financiële markten en de economie. En uit de meest recente enquête blijkt dat fondsmanagers positiever gestemd zijn over de toekomst. En dat kan een belangrijke opsteker zijn voor de economie en met name de productiesector.

De productiesector staat bijna overal in de wereld stevig onder druk. Dat is ook niet vreemd, want de handelspolitiek van Donald Trump heeft de wereldwijde export onder druk gezet. En op het moment dat de export onder druk staat, is dit direct te voelen binnen de productiesector.

Wereldwijde productiesector kan profiteren van het optimisme onder de fondsmanagers

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien dat het optimisme onder de fondsmanagers tijdens de afgelopen weken fors is toegenomen. Het overgrote deel van de ondervraagden verwacht dat de winsten de komende tijd zullen verbeteren. En dat kan een belangrijke opsteker zijn voor de wereldwijde productiesector, want normaliter is er sprake van een sterke correlatie tussen beide componenten. En in dat geval zou de wereldwijde productiesector de komende tijd ook moeten aantrekken.

En dat kan voor de landen die sterk afhankelijk zijn van de export een belangrijke economische opsteker zijn. Deze landen staan immers al ruim twee jaar onder druk.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS