De druk om bitcoin ook te accepteren bij de grote banken op Wall Street neem toe. Nu Tesla, maar ook andere grote investeerders, de digitale munt omarmen, lijkt het steeds meer en meer onvermijdelijk voor andere grote bedrijven en banken om ook op de kar te springen. Zakenbanken JP Morgan en Goldman Sachs buigen zich alvast over de situatie.

Wall Street voelt de druk opbouwen, bitcoin accepteren of niet? Enkele jaren geleden was het nog gemakkelijk om bitcoin de rug toe te keren. Maar nu grote bedrijven zoals Tesla en Blackrock de digitale munt omarmen, zitten andere bedrijven en financiële instellingen met het gevoel de trein te zullen missen. En de druk komt niet zozeer van buitenaf.

Vorige maand tijdens een bijeenkomst van JPMorgan Chase kwam er een sterke vraag van het personeel of de bitcoin in de nabije toekomst zal worden geaccepteerd door de zakenbank. JPMorgan co-president Daniel Pinto benadrukte dat de zakenbank open-minded is en dat de acceptatie van bitcoin zal afhangen van wat hun klanten willen.

If over time an asset class develops that is going to be used by different asset managers and investors, we will have to be involved. The demand isn’t there yet, but I’m sure it will be at some point.

Samenwerkingen?

Ook bij Goldman Sachs groeit de vraag omtrent de acceptatie van bitcoin. De bank ging zelfs ten rade bij Mike Novogratz, CEO en oprichter van het cryptoplatform Galaxy Digital. Er is zelfs sprake dat Galaxy Digital traditionele banken, zoals bijvoorbeeld Golman Sachs, te hulp kan schieten om hun conventionele structuur te ‘moderniseren’.

De hernieuwde openheid en interesse van Wall Street voor cryptocurrencies laat zien dat deze industrie wordt gedwongen om hun houding t.o.v. bitcoin te herzien. De laatste forse stijging en de toegenomen acceptatie onder institutionele beleggers, bedrijven en fintech-concurrenten laten de traditionele zakenbanken achter met angst om aan het kortste eind te trekken.

Bronnen: CNBC

Foto: Onov3056 – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven