De dollar heeft een zwaar jaar achter de rug liggen. Als gevolg van de coronacrisis en het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank moest de munt het nodige terrein inleveren. De kans is aanwezig dat de Amerikaanse munt dit jaar een hoop van die koersschade weet te repareren. Een trenddraai lijkt immers nabij te zijn.

De Amerikaanse economie werd net als de meeste andere economieën tijdens het afgelopen jaar geconfronteerd met een forse krimp. Dit was zelfs de grootste krimp voor het Amerikaanse bruto binnenlands product sinds de Tweede Wereldoorlog. De Fed probeert er ondertussen alles aan te doen om de Amerikaanse economie binnen afzienbare tijd uit het economische gat te halen.

Herstelbeweging bij de dollar lijkt onderweg te zijn

Volgens analisten heeft met name het Amerikaanse monetaire beleid er voor gezorgd dat de dollar het nodige terrein heeft moeten inleveren. Volgens de analisten van Pictet Asset Management kan het economische herstel een positieve uitwerking hebben op de koers van de Amerikaanse munt.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de Dollar Index al maanden een sterke correlatie vertoont met het koerspatroon van de jaren 2017-2018. Mocht dit verband ook tijdens de komende maanden intact blijven, dan lijkt een trenddraai nabij te zijn. In dat geval zou met name vanaf maart een krachtige herstelbeweging in gang gezet kunnen worden.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)