De ‘sell-off’ op de Amerikaanse beurzen zorgt voor wat nervositeit bij beleggers en investeerders. Op zich nergens voor nodig want een kleine correctie na een maandenlange stijging is niet meer dan logisch. Toch is het sentiment onder beleggers belangrijker dan men denkt want als de handjes té klam beginnen te worden, kunnen de Amerikaanse beurzen nog eens 10 procent gaan dalen en dat kan een nog grotere daling triggeren.

Hoofdeconoom bij Allianz Bank Mohamed El-Erian sprak met CNBC over de recente daling op de Amerikaanse beurzen. Hij is van mening dat het gedrag en de houding van beleggers nu cruciaal is want van zodra het sentiment omslaat, kunnen de Amerikaanse beurzen nog eens 10 procent gaan dalen. Hij benadrukt echter het belang van de Federal Reserve.

Want door de stimulus van de Amerikaanse centrale bank behouden beleggers en investeerders hun goede moed om aandelen te kopen op de dips. De komende dagen zullen ons wegwijs maken of beleggers en investeerders er nog altijd goede moed in hebben.

That is the tug of war that’s going to play out, and it’s going to show the DNA of investors. If the mindset changes from technicals to fundamentals then this market has further to go,” he added, “but it remains to be seen whether it will change.

Nog meer dalen?

De Nasdaq Composite, die overigens de afgelopen weken heel hard is gestegen, verloor donderdag 5 procent van zijn waarde. De S&P 500 en de Dow Jones gingen respectievelijk met 3,5 en 2,8 procent omlaag. De indexen gingen vrijdag ook lichtjes naar beneden.

El-Erian waarschuwt dat grootschalige faillissementen de rally op de aandelenmarkten kunnen verstoren. Fundamenteel gezien horen de beurzen eigenlijk niet te rally’en want de bedrijfsresultaten in Q2 waren slecht en het Amerikaanse bbp daalde met bijna 33 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: Mediamodifier – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>