Tijdens de laatste twee handelsdagen van de week werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met flinke berentikken. Tijdens de handelssessie van vrijdag wisten de Amerikaanse beurzen nog een deel van de schade te herstellen, maar uiteindelijk sloten de indices op weekbasis gemeten wel fors lager. Is er een nieuwe top neergezet?

Tijdens de afgelopen beursmaanden wisten de aandelenmarkten stevig in waarde te stijgen. De Nasdaq 100 index wist zelfs bijna in prijs te verdubbelen. Wat dat betreft is het dus niet vreemd dat beleggers wat winsten van tafel nemen. Toch werd tijdens de afgelopen handelsweek pijnlijk duidelijk dat er nog steeds veel onzekerheid boven de financiële markten hangt. En juist die onzekerheid wist te leiden tot een forse beurscorrectie.

Beren zijn nog niet verslagen

Volgens technisch analist Chris Kimble is de Dow Jones index op een belangrijk punt aangekomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, zijn de maandgrafieken van de Dow Jones Industrials en de Dow Jones Transports index in beeld gebracht. Beide beurzen lijken bezig te zijn aan de vorming van een zogenoemde ‘dubbele top’. Binnen de technische wereld staat dat patroon bekend als een belangrijk toppatroon.

Tijdens de vorige toppen in 2000 en 2007 was er ook een dubbele top zichtbaar bij deze indices. Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar de beren hebben tijdens de afgelopen handelsweek een belangrijk waarschuwingsteken afgegeven. De beren zijn zeker nog niet verslagen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)