De koperprijs kende een uitstekend einde van 2019. De prijs voor koper wist namelijk tijdens de laatste drie maanden van het jaar fors in waarde te stijgen. Maar, in twee weken tijd is deze prijsstijging volledig weggevaagd. Het coronavirus hield namelijk ook de koperprijs in zijn greep.

Het coronavirus is niet meer weg te denken uit het nieuws. Ieder uur loopt de teller met besmettingen op. Ook in Europa zijn de eerste besmettingen al een feit. Als gevolg daarvan nemen de overheden drastische maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Dalende koperprijs kan onheil betekenen voor de beurzen

Volgens diverse economen kan het coronavirus zorgen voor een tragere economische groei. Met name de Chinese economie loopt groot gevaar. Het virus lijkt zich daar als een olievlek te verspreiden en dat kan er voor zorgen dat de Chinese groei compleet stil komt te liggen.

Als gevolg van de angst voor een tragere Chinese groei, heeft de koperprijs tijdens de afgelopen twee weken flink terrein moeten inleveren. Net als de olieprijs is ook de koperprijs in een vrije val terecht gekomen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de gigantische daling bij de koperprijs in beeld gebracht. Daarnaast is op deze grafiek te zien dat er al maanden sprake is van een sterke correlatie tussen de S&P 500 index en de koperprijs.

Hoe lang weten de beurzen nog het hoofd boven water te houden?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)