Sinds de zomer van 2020 staan de goud- en zilverprijs al onder druk. Als gevolg van deze dalende beweging zijn de goud- en zilvermijnaandelen uiteraard ook geconfronteerd met een koersval. Toch laat een belangrijke grafiek zien dat er een goede periode onderweg kan zijn. Het heeft er immers alle schijn van dat de goud- en zilvermarkt zich aan het opladen is voor een nieuwe stijgende trend.

De goud- en zilverbeleggers onder ons die weten dat de koersschommelingen binnen de goud- en zilvermarkt heftig kunnen verlopen. Indien er sprake is van een euforische stemming weten de koersen veelal stevig in waarde te stijgen, terwijl er juist sprake is van een stevige koersdaling indien er sprake is van een pessimistische stemming. Die pessimistische stemming was tijdens de afgelopen maanden duidelijk waarneembaar.

Beleggers moeten de goud- en zilvermarkt in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Silver to Gold Junior Miners Ratio op het punt van uitbreken staat. Deze ratio staat al enkele maanden onder druk en pas bij een uitbraak mogen we ook binnen de goud- en zilvermarkt gaan hopen op een nieuwe koersopleving.

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC doen beleggers er verstandig aan om de goud- en zilvermarkt de komende tijd nauwlettend in de gaten te houden. Een uitbraak bij deze ratio zou namelijk een positief teken voor de goud- en zilvermijnaandelen zijn. En op dat moment kan de euforische stemming in een mum van tijd terugkeren en kan er sprake zijn van een imposante herstelbeweging.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>