Tijdens de sell-off op de aandelenmarkten eind 2018 wisten de goudmijnaandelen goede zaken te doen. Op het moment dat de paniek immers losbarst, gaan beleggers opzoek naar veiligheid. En goud wordt al decennialang gezien als een veilige investering. Opvallend genoeg kende de goudmarkt ook een goed 2019.

Tijdens het afgelopen jaar wisten de wereldwijde aandelenmarkten enorm goede zaken te doen. Voor de meeste beurzen was het jaar 2019 zelfs het beste beursjaar in jaren tijd. Ondanks het opgelaaide optimisme op de beursvloer, wisten de meeste goudmijnaandelen ook goede zaken te doen. Toch bleef een belangrijke opwaartse uitbreek vooralsnog uit.

Deze goudmijnaandelen-ETF beukt opnieuw tegen een belangrijke weerstand aan

Beleggers die graag hun geld willen spreiden over verschillende goudmijnaandelen kunnen het beste een beroep doen op een ‘goudmijnaandelen-ETF’. Dit is een beleggingsmandje bestaande uit diverse goudmijnaandelen. De bekendste goudmijnaandelen-ETF is de ‘Gold Miners ETF’.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat deze ETF tijdens de zomer van 2018 een belangrijke bodem wist neer te zetten. Sinds dat moment is deze goudmijnaandelen-ETF bijna in waarde verdubbeld. Een echte prijsrally wordt echter op dit moment nog voorkomen door een stevige weerstandslijn die al ruim 6 jaar van kracht is. Maar, aangezien de goudstieren deze weerstandslijn opnieuw genaderd zijn, wordt de kans steeds groter dat de weerstand uiteindelijk doorbroken wordt.

Mocht dat gebeuren, dan lijkt de echte goudrally pas echt van start te gaan. En dan kan alles ineens heel hard gaan.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!