Hoe moet je beleggen om zo weinig mogelijk schade op te lopen door het coronavirus dat de markten teistert? Investeerder Ray Dalio denkt een manier te hebben gevonden om de schade te beperken. Hij raadt beleggers en investeerders aan om hun beleggingen geografisch te spreiden en wat minder in te zetten op aandelen uit China, Hong Kong en Japan.

Bridgewater investeerder Ray Dalio zei dat hij geen idee heeft welke gevolgen het coronavirus nog zal hebben op de aandelenmarkten, maar hij blijft niet bij de pakken zitten. Dalio is volop bezig met zijn portefeuille te diversifiëren door aan geografisch spreiding te doen.

Terrible, unimaginable things could happen anywhere. What we don’t know is much greater than what we do know.

Spreiding

Hij heeft onderzoek gedaan naar vorige virusuitbraken en epidemieën. Daaruit concludeert hij dat aandelen wel degelijk een negatieve impact ondervinden van zulke gebeurtenissen en dat de verliezen niet min zijn, vooral in de landen waar het virus zijn oorsprong vindt.

Generally speaking these once-in-a-lifetime big bad things initially are under-worried about and continue to progress until they become over-worried about, until the fundamentals for the reversal happen.

In het geval van SARS, toen werd de aandelenmarkt in Hong Kong zwaar op de proef gesteld. Gezien het coronavirus ondertussen heftiger is dan SARS, verwacht men dat het effect groter gaat zijn dan in der tijd met SARS. Dalio raadt daarom aan om minder kapitaal in China en Hong Kong te parkeren, maar eerder in regio’s die nog niet worden getroffen door het virus.

Bronnen: CNBC

Foto: Web Summit – Flickr – CC BY 2.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!