Binnen de technologiesector is op dit moment van alles gaande. Zo moesten tijdens de afgelopen handelsdagen Facebook, Twitter en Netflix veel terrein inleveren. Mede daardoor heerst er op dit moment een angstig gevoel rondom de internet- en technologieaandelen. Weet Apple stand te houden of bezwijkt de smartphonegigant binnenkort ook onder de druk?

Vorige week kwamen Facebook en Twitter met tegenvallende kwartaalcijfers. Beide aandelen werden keihard afgestraft op Wall Street. Beide aandelen noteren op dit moment meer dan 20% lager dan hun koers vóór de cijferpublicatie. Ook Netflix werd niet bepaald beloond door de aandeelhouders. Ook dit aandeel noteert ruim 20% onder haar toppen.

Aandeel Apple bewandelt hetzelfde pad als in 1982-1983

Apple weet tot nu toe erg goed staande te blijven. Afgelopen woensdag werd de smartphonegigant nog beloond voor haar goede kwartaalcijfers. De vraag is echter of dit ook in de nabije toekomst zo zal blijven. Zo deelde E. Cantoni via Twitter recent de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het aandeel Apple op dit moment hetzelfde koersverloop doormaakt als in de periode 1982-1983 het geval was.

En mocht het verband tussen de huidige periode en die van 1982-1983 in stand blijven, dan zal dit grote gevolgen hebben voor de koers van Apple. In dat geval zouden we immers de komende jaren moeten rekenen op een dalende beweging. En dat kunnen maar weinig beleggers zich op dit moment voorstellen.