In Europa lijkt het coronavirus behoorlijk onder controle te zijn. Als gevolg daarvan kunnen de Europeanen ook weer binnen de Europese landsgrenzen op vakantie. De situatie in de VS ziet er helaas een stuk verontrustender uit. En mogelijk kan COVID-19 de beurzen opnieuw pijn gaan doen.

Tijdens de afgelopen dagen verschenen er sterk tegenvallende cijfers vanuit de VS. Het aantal nieuwe besmettingen begint daar weer flink op te laaien. Sommige kenners spreken zelfs van een ‘tweede golf binnen de eerste golf’. Op zaterdag kwamen er ruim 40.000 nieuwe besmettingen bij. Nog nooit werden er op één dag zoveel nieuwe besmettingen gemeld.

Beleggers moeten vrezen voor de Fed en COVID-19

Uit onderzoek van BCA Research blijkt dat het coronavirus mogelijk opnieuw een gevaar kan zijn voor de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat er een sterk verband is tussen de koers van de S&P 500 index en het aantal Google-zoekopdrachten naar de term ‘COVID-19’. En tijdens de afgelopen dagen is het aantal zoekopdrachten naar die term weer flink gestegen. Mocht het verband dus standhouden, dan kan dat slecht nieuws betekenen voor de beurzen.

Op de grafiek is ook een ander probleem in beeld gebracht. Langzaam maar zeker begint de Fed weer wat gas terug te nemen. En een dalende Fed-balans kan ook onheil betekenen voor de aandelenmarkten. De beursrally van de voorbijgaande handelsweken was immers voor een groot deel te danken aan de financiële injecties van de Fed. En voor beleggers is het te hopen dat die monetaire steun nog enkele tijd weet stand te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)