De EUR/USD beweegt al jaren binnen een dalend trendkanaal. Eigenlijk is er sinds de uitbraak van de financiële crisis al sprake van een zwakkere euro (tegenover de dollar). Onlangs wist de EUR/USD echter fors op te veren. En een belangrijke grafiek laat zien dat er mogelijk nog meer koerswinst in het vat zit.

Wat maar weinig beleggers weten is dat de valutamarkt de grootste financiële markt ter wereld is. Ook de meeste traders zijn dol op de valutamarkt. Met name het feit dat de valutamarkt 24 uur per dag geopend is doet traders goed. Tevens zijn er regelmatig grote bewegingen te bespeuren binnen deze markt. En traders zijn over het algemeen gebaat bij grote koersschommelingen.

Staat de EUR/USD aan de vooravond van een forse koersstijging?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is te zien dat de EUR/USD op dit moment mogelijk te laag noteert. Op de grafiek is te zien dat er al ruim 10 jaar sprake is van een sterk verband tussen de koers van de EUR/USD enerzijds en het aantal openstaande posities anderzijds. Op dit moment zitten de meeste beleggers ‘long’ op de EUR/USD. Sinds het begin van 2018 stonden er niet meer zoveel longposities open.

Op de grafiek is ook te zien dat de koers vooralsnog achter blijft op het optimisme dat onder de valutabeleggers te bespeuren is. En dit ‘gat’ was nog nooit zo groot. Volgens deze grafiek zou de koers van de EUR/USD veel hoger moeten staan.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)