Tijdens de afgelopen 10 jaar is de bankensector voor een groot deel veranderd. De financiële crisis heeft geleid tot strenge regels voor banken. Daarnaast zijn tal van banken als gevolg van de bankencrisis ten onder gegaan. Ruim 10 jaar later lijkt de bankensector aan de vooravond te staan van een historische uitbraak.

Tot enkele jaren geleden moesten beleggers nog weinig van bankaandelen hebben. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de vorige Bear Market was de bankensector de grootste verliezer op Wall Street. Toch heeft er de afgelopen jaren een indrukwekkende herstelbeweging plaatsgevonden. En mogelijk noteert de bankensector zelfs binnenkort weer boven de recordkoers uit 2007.

Bankensector staat op het punt om uit te breken

Chris Kimble van Kimble Charting deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het technische plaatje van de Financial ETF (XLF) in beeld gebracht. Dit mandje met aandelen bestaat uit de grootste Amerikaanse financials. En op deze grafiek is te zien dat deze ETF al enkele jaren binnen een stijgend trendkanaal beweegt. Sinds het dieptepunt uit 2019 is deze ETF inmiddels met meer dan 500% gestegen.

Op de grafiek is ook te zien dat deze ETF op dit moment het hoogtepunt uit 2007 genaderd is. En op het moment dat deze weerstand uit de lucht genomen wordt, ligt volgens Kimble de weg open naar nog hogere koersen. Op dat moment is er namelijk officieel sprake van een ‘uitbraak’. Maar, beleggers moeten ook rekening houden met het andere scenario. Het kan namelijk ook dat deze ETF rond deze koers een dubbele top gaat neerzetten en vanaf dat moment is de beer weer aan zet.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS