Dit weekend waren alle ogen op de financiële markten gericht op de bespreking van de organisatie van olielanden (OPEC). Mogelijk zouden de productiebeperkingen, die tijdens het coronatijdperk overeengekomen waren, worden versoepeld. Uiteindelijk gingen de olielanden met ruzie uit elkaar. En volgens kenners hoeft er op korte termijn niet gerekend worden op een akkoord.

De olieprijs zit al enkele maanden stevig in de lift. Inmiddels betaal je voor een vat ruwe olie meer dan $ 70. Een dergelijk niveau was voor het laatst tijdens het jaar 2018 zichtbaar. Toch voelt een deel van de OPEC-landen zich niet geroepen om de productiebeperkingen te versoepelen. En dit viel met name bij de Arabische landen compleet verkeerd. De gesprekken van de afgelopen dagen hebben zelfs het bondgenootschap onder druk gezet.

Staat de olieprijs op het punt van uitbreken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de olieprijs op dit moment bij een belangrijke weerstandszone terecht is gekomen. Sinds het jaar 2018 fungeert de weerstandslijn rond de $ 75 als een struikelblok voor de oliestieren. En op dit moment neemt het ‘zwarte goud’ opnieuw deze weerstandslijn onder vuur.

Mochten de oliestieren deze keer over voldoende krachten beschikken om de weerstandslijn te doorbreken, dan gaat er volgens de wetten van de technische analyse een nieuwe stijgende trend van start. En in dat geval kan de olieprijs nog veel verder in waarde gaan stijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar