De olieprijs wist net als de beurzen in maart 2020 een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is het ‘zwarte goud’ exponentieel in waarde gestegen. Inmiddels wordt al enkele weken een meerjarige weerstandslijn onder vuur genomen. En op het moment dat de oliestieren deze weerstandslijn weten te doorbreken, lijkt de weg voor veel hogere koersen open te liggen.

De olieprijs zit al enkele maanden stevig in de lift. Inmiddels betaal je voor een vat Brent olie meer dan $ 75. Een dergelijk niveau was voor het laatst tijdens het jaar 2018 zichtbaar. Toch voelt een deel van de OPEC-landen zich niet geroepen om de productiebeperkingen te versoepelen. En dit viel onlangs met name bij de Arabische landen compleet verkeerd. De gesprekken van de afgelopen weken hebben zelfs het bondgenootschap onder druk gezet.

Staat de olieprijs op het punt van uitbreken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de olieprijs (Brent) op dit moment bij een belangrijke weerstandslijn terecht is gekomen. Sinds het jaar 2008 fungeert deze weerstandslijn al als een struikelblok voor de oliestieren. En op dit moment neemt het ‘zwarte goud’ opnieuw deze weerstandslijn onder vuur. De laatste keren dat dit gebeurde, werd de olieprijs telkens kort daarna geconfronteerd met een nieuwe dalende koersbeweging.

Mochten de oliestieren deze keer over voldoende krachten beschikken om de weerstandslijn te doorbreken, dan gaat er volgens de wetten van de technische analyse een nieuwe stijgende trend van start. En in dat geval kan de olieprijs nog veel verder in waarde gaan stijgen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>