Veel landen hebben op dit moment te kampen met de hoge gasprijzen. Door de grote vraag naar gas en het beperkte aanbod ervan, zit de prijs al een tijdje in de lift. Steeds meer energieleveranciers rekenen deze hoge prijs door aan de consument. Toch kan er binnenkort alweer een einde komen aan stijgende prijs voor aardgas.

Het snelle economische herstel heeft een nieuw probleem teweeg gebracht. In dit geval kunnen beleggers denken aan de snelle prijsstijging bij de meeste grondstoffen. Een recent onderzoek maakt zelfs duidelijk dat 40% van de Europese fabrikanten hinder ondervindt van het tekort aan grondstoffen en materialen. En die schaarste kan er zelfs voor zorgen dat de productiecapaciteit teruggeschroefd moet gaan worden.

Consumenten mogen uitkijken naar een lagere gasprijs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de prijs voor aardgas binnenkort kan gaan dalen. Normaliter heeft deze commodity immers ook te maken met zogenoemde ‘cyclussen’ en de volgende cyclustop staat gepland voor eind oktober. Sinds de jaren ’90 hebben er 8 eerdere cyclustoppen plaatsgevonden en elke keer noteerde de prijs voor aardgas tijdens de volgende cyclusbodem lager dan de top. Wat dat betreft mag dus best gezegd worden dat dit onderzoek behoorlijk betrouwbaar is.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan mogen consumenten uitkijken naar een lagere gasprijs. Al zal daar altijd een vertragend effect in zitten. Gezien de wintermaanden die op komst zijn, kan een lagere gasprijs zeer welkom zijn.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>