De Amerikaanse economie wist zich krachtig te herstellen van de coronacrisis. Aan het begin van deze rampzalige crisis werd ook het Amerikaanse bruto binnenlands product hard geraakt, maar al vrij snel werd de economische motor weer op gang gebracht. Wat maar weinig beleggers weten is dat de groei van de Amerikaanse economie ook invloed heeft op de rentestand.

De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie wist tijdens de voorbijgaande weken op te lopen. Dit heeft enerzijds te maken met de oplopende inflatiestand en anderzijds met de prestatie van de Amerikaanse economie. Het verband met de economische trend is al sinds het jaar 2000 aanwezig.

Moeten beleggers vrezen voor een oplopende rente?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, is te zien dat er al ruim 20 jaar sprake is van een sterke correlatie tussen de prestatie van de Amerikaanse economie (ISM) en de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Ook het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank wist dit verband niet te doorbreken.

Mochten de toekomstverwachtingen van de economen uitkomen, dan zal de Amerikaanse economie ook tijdens de komende maanden overtuigende groeicijfers produceren. In dat geval moeten beleggers, gezien het verband met de economie, rekening houden met een oplopende rentestand. En het is nog maar de vraag of de aandelenmarkten een oplopende rente goed kunnen verwerken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis