Disney maakte onlangs bekend dat het haar films terugtrekt van het succesvolle platform Netflix. Deze actie was niet zonder reden, want Disney zal in het jaar 2019 een eigen videostreamingdienst gaan lanceren. Vormt Disney een bedreiging voor Netflix?

Op dit moment zijn er maar weinig Netflix-beleggers die zich zorgen maken over de bekendmaking van Disney. Op dit moment beweegt het aandeel namelijk nog steeds rond haar recordkoers. Volgens kenners zijn Disney en Netflix niet met elkaar te vergelijken. De laatstgenoemde richt zich tegenwoordig met name op het ontwikkelen van unieke series en dat is ook een van de voornaamste redenen dat veel mensen voor Netflix kiezen.

Een interessante periode breekt voor Netflix aan

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van YCHARTS, is te zien dat Netflix in een interessante periode is beland. Beleggers verwachten op dit moment wel erg veel van de videostreamingdienst, want de zogenoemde ‘Price to Sales Ratio’ beweegt rond de hoogste stand die ooit bij dit aandeel gemeten is. Daarnaast heeft de vrije kasstroom een flinke duikeling gemaakt als gevolg van de grote investeringen die Netflix heeft verricht om de eigen unieke content te kunnen ontwikkelen.

De komende jaren gaan hoe dan ook uitdagend voor Netflix worden. Het is duidelijk dat er meerdere kapers op de kust zijn. Netflix-beleggers zullen daarom ook de ontwikkelingen in deze markt goed in de gaten moeten houden. Op prijsgebied staat er ook heel wat te gebeuren, want Disney heeft aangegeven dat haar videodienst minder gaat kosten dan die van Netflix.