De meeste beleggers zullen wel weten dat we op dit moment te maken hebben met de langste Bull Market ooit. Sinds het jaar 1950 is er nog nooit een stierenmarkt geweest die zoveel jaar wist stand te houden. De huidige Bull Market duurt al bijna twee jaar langer dan de stierenmarkt van de jaren ’90. Toch is dit nog niet de beste Bull Market ooit.

Toen Donald Trump in het jaar 2016 gekozen werd als president van de Verenigde Staten werden de financiële markten eerst geconfronteerd met sterk dalende beurskoersen. De overheidsplannen van Trump werden namelijk door sommige analisten gezien als bedreiging voor de Bull Market.

De stier is hard op weg om het huidige record te evenaren

Tijdens de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat Trump de Bull Market nieuw leven in heeft geblazen. Tijdens zijn eerste presidentsjaar (2017) werden de Amerikaanse indices geen enkele keer geconfronteerd met een noemenswaardige correctie. Daarnaast kende Wall Street in 2019 haar beste beursjaar sinds het jaar 2013.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de huidige Bull Market de langste stierenmarkt ooit is. Deze titel werd bijna twee jaar geleden behaald. Inmiddels is de huidige Bull Market al 11 jaar oud. Toch is de stierenmarkt van de jaren ’90 nog steeds de beste Bull Market ooit. Gezien de grafiek zijn de stieren echter hard op weg om ook dat record te evenaren.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>