Het aandeel Tesla kende een waanzinnig slot van het beursjaar. Tijdens de laatste maanden van 2019 wist het aandeel exponentieel in waarde te stijgen. En ook dit jaar zit de koers van de elektrische autofabrikant nog stevig in de lift. Mogelijk komt daar echter binnenkort verandering in.

Elon Musk wist tijdens de afgelopen maanden uit te pakken met goed nieuws. Zo werd er eerder dan verwacht een nieuwe fabriek in China geopend en ook de productiecijfers zagen er uitstekend uit. Het begint er steeds meer op te lijken dat Tesla de productieproblemen op orde begint te krijgen. En hierdoor werd het aandeel op Wall Street flink beloond. Rond de zomer noteerde het aandeel nog rond de $ 185 terwijl er vandaag de dag sprake is van een koers van $ 540.

Heeft de koers van Tesla een plafond bereikt?

Volgens technisch analist Chris Kimble moeten beleggers rekening houden met een terugval bij het aandeel Tesla. Hij deelde via Twitter onlangs de bovenstaande grafiek waarop het technische plaatje van het aandeel in beeld is gebracht. Op deze grafiek is te zien dat Tesla al ruim 6 jaar beweegt binnen een stijgend trendkanaal. Onlangs is echter de bovenkant van dit trendkanaal bereikt en werd tevens een zeer hoge notering neergezet bij de RSI-indicator. Een dergelijk teken wordt ook wel een ‘overgekochte situatie’ genoemd.

Tevens is er een belangrijk Fibonacci-niveau bereikt en daar wordt binnen de technische wereld zwaar aan gewogen. Gezien deze technische signalen is de kans aanwezig dat de prijsrally bij Tesla een halt toe wordt geroepen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.