De Amerikaanse beurzen vertonen op dit moment sterke gelijkenissen met het beursjaar 2018. Vanaf april is er al sprake van een sterke correlatie tussen het beursjaar 2020 en het beursjaar 2018. Mocht het verband met het jaar 2018 ook de komende tijd standhouden, dan moeten beleggers zich voorbereiden op een nieuwe beursdaling.

De komende handelsweken zullen voornamelijk in het teken staan van de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Over minder dan een maand zal bekend worden gemaakt of Donald Trump zijn presidentstermijn met vier jaar mag verlengen. Als we de peilingen mogen geloven is Biden op dit moment aan de winnende hand.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe beursdaling

Technisch analist E. Cantoni deelde onlangs via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het verband met het jaar 2018 in beeld gebracht. Voorlopig laat de Dow Jones index opvallend veel gelijkenissen zien met het beursjaar 2018. Overigens moeten beleggers hier niet blij mee zijn, want deze grafiek laat zien dat de beurzen de komende handelsweken geconfronteerd kunnen gaan worden met een forse beursdaling. Met name aan het einde van oktober en aan het begin van november zou die dalende beweging tot een hoogtepunt kunnen komen.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek maakt duidelijk dat juist nu voorzichtigheid geboden is. Gezien de oplopende verkiezingsspanningen lijkt een stevige beurscorrectie goed denkbaar te zijn.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)