Ethereum is veruit het meest populaire platform voor ICO’s. Maar de populariteit van Ethereum heeft ook zijn nadelen: het is er veel te druk. Daarom zoeken start-ups steeds meer naar alternatieven. En nu blijkt dat de XRP Ledger van Ripple mogelijk een bijzonder goed en snel alternatief is.

Tot voor kort was het platform van Ripple niet echt gekend voor het gebruik van andere applicaties. Maar de bottleneck bij Ethereum dwingt applicaties om andere alternatieven te zoeken. Er zijn er bijvoorbeeld die verhuizen naar Stellar Lumens, maar nu blijkt ook het open source XRP Ledger netwerk van Ripple in aanmerking te komen.

Allvor, een klein Braziliaans technologiebedrijf gespecialiseerd in het streamlinen van digitale betalingen, ontdekte XRP Ledger als een aantrekkelijk alternatief om tokens op uit te geven.

The XRP Ledger, which is developed by Ripple Company, is the best and most efficient distributed database technology ever made, aldus de ontwikkelaars bij Allvor.

XRP Ledger heeft volgens Allvor verschillende voordelen, maar vooral de snelheid op het platform springt in het oog.

Bij Ripple zelf zijn ze echter minder opgezet.

De woordvoerder van het bedrijf liet weten dat XRP Ledger een open source en gedecentraliseerd platform is waar men applicaties op kan bouwen. Maar Ripple is niet geïnteresseerd in het promoten of ondersteunen van ICOs op XRP Ledger.

Bron: CoinDesk

Foto Credit: iStock