Een Russische econoom beweert dat Rusland op het punt staat om dollars in te ruilen voor Bitcoin. De reden daarvoor is simpel, de Verenigde Staten van Amerika zijn namelijk van plan om nieuwe sancties op te leggen aan Rusland en dus gaan de Russen voor BTC kiezen i.p.v. USD.

Heugelijk nieuws voor beleggers in digitale munten. De berenmarkt zou wel eens sneller op zijn einde kunnen komen dan wordt verwacht. Volgens Vladislav Ginko, lector en econoom van de Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration, is Rusland van plan om in februari dollars in te ruilen voor Bitcoin als de Verenigde Staten nieuwe sancties opleggen.

Because of US sanctions Russia’s elite is forced to dump US assets and US dollars and invest hugely into Bitcoins.

Ginko beweert dat de Russische centrale bank ‘niet anders kan’ dan alternatieven zoeken voor de Amerikaanse dollar. Een deel van de 466 miljard dollar moet gediversifieerd worden, anders riskeert het land opgezadeld te worden met een financiële kater. Volgens hem is één van die opties de bitcoin.

Bull run?

Als de Russen effectief overgaan tot actie, dan zal de eerste golf van investeringen binnen de komende weken gebeuren, ter waarde van enkele miljarden. Dat betekent dat er opeens ontzettend veel kapitaal de cryptomarkten binnenstroomt wat uiteindelijk een nieuwe ‘bull run’ kan uitlokken.

Ginko is een grote voorstander van digitale munten en het scenario is behoorlijk realistisch vermits Rusland nooit streng is geweest omtrent cryptomunten. In tegenstelling tot veel landen, worden deze munten hier niet zwaar gereguleerd of ‘afgekraakt’. Poetin liet enkele jaren geleden zelfs weten dat ze aan het bekijken zijn om de technologie eventueel te implementeren in bestaande processen.

De meest hoopgevende melding van Poetin kwam er in november vorig jaar. Toen heeft hij zelf gezegd dat ze op zoek zijn naar alternatieve munten om afstand te kunnen doen van de Amerikaanse dollar.

Bronnen: BTC Manager

Foto: Profotos.deGoodfreephotos

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven