Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne meermaals weten dat hij de Amerikaanse economie naar een hoger niveau wilde tillen. Daarbij was hij van mening dat hij kon gaan zorgen voor een groei van het Amerikaanse bbp met 4%. Inmiddels is het doel teruggesteld tot 3%, maar ook dit doel lijkt niet binnen handbereik te zijn. Tenminste, als we het Amerikaanse volk mogen geloven.

Net na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump wist het consumentenvertrouwen flink in waarde te stijgen. De Amerikanen werden optimistischer omdat Trump hoogstwaarschijnlijk zou gaan zorgen voor een hogere economische groei. De laatste meting toont echter aan dat steeds meer consumenten hun vertrouwen in Trump beginnen te verliezen.

Geloof in Trump daalt stevig

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat het consumentensentiment op dit moment is uitgekomen op de laagste stand sinds november  2016 (stand van 93,1). Dit is een teken dat steeds minder Amerikanen geloven dat Trump gaat zorgen voor een groeirevolutie.

Overigens lieten economen al eerder weten dat de groeidoelstelling van Trump onhaalbaar zou zijn. Een halfjaar geleden waren echter de meeste Amerikanen nog vol vertrouwen dat de zakenman Trump het tegendeel zou gaan bewijzen. Inmiddels is dat geloof compleet vervlogen. Trump wordt omringd door schandalen en als gevolg daarvan komt hij maar weinig toe aan zijn verkiezingsbeloftes.