Afgelopen week moest de bekendste digitale munt – de Bitcoin – bijna 19% aan waarde inleveren. Deze prijsval betekende de grootse weekdaling sinds januari 2017. Het is duidelijk dat het optimisme rondom de cryptosector wat is gaan liggen, want er is al wekenlang sprake van een dalende trend.

Volgens kenners wordt de huidige daling bij de Bitcoin veroorzaakt door de dreiging van een eventuele splitsing van de Bitcoin. Recent is er door ons een artikel geschreven die deze mogelijke dreiging haarfijn uitlegt. Uiteraard zal een dergelijke gebeurtenis zorgen voor grote schokgolven binnen de markt van digitale munten.

Bitcoin verliest bijna een derde van haar waarde

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de huidige daling in beeld gebracht. Sinds de top van juni heeft de Bitcoin bijna een derde van haar waarde moeten inleveren. Voor de beleggers die al iets langer gepositioneerd zitten in de Bitcoin, is er overigens geen reden tot onvrede. Ten opzichte van de start van dit beursjaar noteert de digitale munt immers nog steeds meer dan 100% hoger.

Niet alleen de Bitcoin heeft last van de huidige dalende trend. Zo moet het kleine broertje van Bitcoin – Ethereum – het ook flink vergelden. Sinds de top van juni heeft Ethereum meer dan de helft van haar waarde moeten inleveren. Het beloven in ieder geval spannende weken te gaan worden voor de cryptomarkt.

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten