GameStop heeft investeerders verrast met een monsterlijke rally die bijna $1 miljard kostte voor short sellers. Op maandag schoot de prijs van het aandeel met 74% omhoog, waardoor hedgefondsen die short gingen $838 miljoen aan verliezen leden, meldt S3 Partners. Dinsdag schoot de koers nog verder, met een stijging van meer dan 100% tot boven de $60!

Short selling is een strategie waarbij beleggers aandelen lenen in de verwachting dat de marktwaarde onder dat niveau zal dalen.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Gamestop:

‘Meme stock’ hype raakt shortposities

De rally werd blijkbaar geactiveerd door “Roaring Kitty,” voorheen bekend als Keith Gill, die in 2021 daghandelaren aanspoorde om in GameStop te investeren.

De “meme stock” hype betrof individuele investeerders die short sellers en hedgefondsen tegenwerkten. Dit leidde tot gedwongen dekking van shortposities en prijsstijgingen van doelaandelen zoals GameStop.

Op dit moment vertegenwoordigt de shortpositie in GameStop meer dan 24% van alle vrij verhandelbare aandelen, aldus FactSet.

Ihor Dusaniwsky, managing director van S3, zei:

Verwacht dekking van shortposities in dit aandeel, omdat het al een squeeze-score van 100/100 had vóór de handel van vandaag

GameStop’s prijs aantrekkelijk voor Short Sellers

De “meme stock” -gekte, waarbij individuele beleggers short sellers en hedgefondsen aanpakken, heeft short sellers al $1,24 miljard gekost in mei, volgens S3.

Volgens Dusaniwsky kunnen nieuwe short sellers geïnteresseerd zijn nu de prijs van GameStop al ver boven het $30-niveau ligt.

Dusaniwsky waarschuwde voor het volgende:

Short sellers kunnen een hobbelige en bloederige rit tegemoet gaan met deze aandelen.

Bron: CNBC
Foto: iStock