Welke richting gaat het uit met de Amerikaanse economie? Tal van grote bedrijven zijn werknemers aan het ontslaan en de Federal Reserve is de economie bewust aan het vertragen. Volgens Amazon CEO Jeff Bezos doen particulieren er goed aan om eventjes de pauzeknop in te drukken wat betreft hun uitgaven. Het zou volgens hem nog erger kunnen worden.

Afgelopen weken hebben tal van grote technologiebedrijven gezegd dat ze werknemers gaan ontslaan omwille van de economische vertraging in de Verenigde Staten. Dat is een vinger op de pols die niet veel goeds voorspelt. De Federal Reserve is nog altijd bezig met het verhogen van de rentes in een poging de inflatie te bestrijden.

Maar dat gaat gepaard met enkele risico’s. Er zou een recessie veroorzaakt kunnen worden door eigen toedoen. Amazon CEO Jeff Bezos heeft gewaarschuwd dat gezinnen maar beter eventjes aan de zijlijn blijven staan en hun geld goed bijhouden.

If you’re an individual considering purchasing a big-screen TV, you might want to wait, hold onto your money, and see what transpires. The same is true with a new automobile, refrigerator, or whatever else. Just remove some risk from the equation.

Sectoren

Dat is uiteraard geen goed signaal voor bedrijven en investeerders. Maar niet iedere sector ondervindt hinder van de economische vertraging. Bezos benadrukt dat de vastgoed- en gezondheidssector robuust zijn en tegen een stootje kunnen.

Voor vastgoed lijkt het misschien onlogisch gezien de hypothecaire leningen ook duurder worden. Maar uit historische gegevens is al meerdere malen gebleken dat de huizenprijzen weerbaarheid hebben getoond in periodes van hoge rentes. Wat gezondheidszorg betreft, deze sector zal altijd goed blijven draaien, vooral na de coronapandemie.

Bronnen: Jing Pan – Yahoo Finance

Foto: Alejandro MalleaFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>