Apple zou van plan zijn om 25 procent van de productie van hun iPhones naar India te verhuizen. Op dit moment gebeurt 5 tot 7 procent reeds in India. Apple wil zich meer onafhankelijk maken van China. De coronapandemie en de strenge maatregelen hebben heel wat problemen blootgesteld en dat kunnen ze beperken door naar India te trekken.

Gaat één op de vier iPhone binnenkort van Indiase makelij zijn? Piyush Goyal, Indiaas minister van Handel en Industrie, beweert dat het Amerikaanse technologiebedrijf Apple van plan is om de productie in India op te krikken van de huidige 5 – 7 procent naar 25 procent. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op deze uitspraak.

They’re [Apple] already at about 5-7% of their manufacturing in India. If I am not mistaken, they are targeting to go up to 25% of their manufacturing.

Vorig jaar begon Apple met de productie van hun ‘flagship’ model iPhone 14 in India. Het was de eerste keer dat de technologiegigant zijn nieuwste model zo dicht bij de lancering in India produceerde. Apple maakt sinds 2017 iPhones in India, maar dit waren meestal oudere modellen. Goyal is alvast enthousiast over de verhoogde aanwezigheid van Apple.

Groeipotentieel

Analisten van JPMorgan voorspelden in een nota van september vorig jaar reeds dat Apple hun iPhone productie in India zou kunnen opkrikken naar 25 procent. Op dit moment wordt er nog veel in China geproduceerd, maar de coronapandemie en de vele lockdowns hebben duidelijk gemaakt dat er nood is aan risicospreiding.

Apple heeft ook maar een marktaandeel van 5 procent op de Indiase smartphonemarkt. CEO Tim Cook heeft echter hoge verwachtingen en beweert al een tijdje dat India ontzettend veel potentieel heeft. Hij is er van overtuigd dat ze de komende jaren zullen blijven groeien in deze regio en hun marktaandeel fors zullen opkrikken, o.a. dankzij de plaatselijke productie.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Kartikey Das

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>