De meeste aandelen werden tijdens de afgelopen handelsweek geconfronteerd met de nodige tegenwind. En daar moeten veel beleggers nog even aan wennen, want tijdens de afgelopen twee beursmaanden was de stier onverwoestbaar. Een aandeel dat recent een gevaarlijk waarschuwingssignaal afgaf, is Boeing.

Vliegtuigbouwer Boeing werd tijdens de laatste maanden van 2018, net als veel andere aandelen, geconfronteerd met een forse beursdaling. Toch wist de vliegtuigbouwer tijdens de eerste maand van dit jaar al het verlies weer weg te poetsen. De goede winstcijfers vielen erg goed bij de beleggers en daar werd het aandeel rijkelijk voor beloond. In februari werd zelfs een nieuwe recordkoers bereikt. Toch ziet het technische plaatje er een stuk minder rooskleurig uit, dan de bovenstaande feiten doen vermoeden.

Grafiek van Boeing ziet er angstaanjagend uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Sven Henrich, is te zien dat de RSI-indicator onlangs een lagere koers wist te bereiken terwijl het aandeel Boeing wist te stijgen naar een nieuwe recordhoogte. Binnen de technische wereld wordt dit een ‘negatieve divergentie’ genoemd en dit staat bekend als een belangrijk toppatroon.

Volgens Henrich werd dit waarschuwingssignaal al drie keer eerder afgegeven. Namelijk in de jaren 1997, 2007 en 2015. Tijdens alle keren moest Boeing de maanden daarna het nodige terrein inleveren.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een duikvlucht bij Boeing?