De Duitse beurs is een van de weinige beurzen die al geruime tijd geen nieuwe recordkoers wist te bereiken. Zo wist de Duitse beurs voor het laatst in januari 2018 een nieuwe recordhoogte op de borden te toveren. En mogelijk staat de Duitse beurs zelfs aan de vooravond van een nieuwe beursdaling.

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de DAX index onlangs wist af te ketsen van een belangrijke weerstandslijn, die al sinds de top van januari 2018 intact is. Volgens Kimble is het noodzakelijk dat de korte termijn steunlijn (die gevormd werd sinds de bodem van eind 2018) nu intact blijft.

Duitse beurs staat flink onder druk

Mocht die korte termijn steunlijn breken, dan ligt volgens de ervaren technische analist de weg open naar de onderkant van het trendkanaal die al ruim 6 jaar van kracht is. Dit zou concreet betekenen dat de Duitse beurs weer op weg kan gaan richting de ‘low’ van afgelopen jaar.

Kimble benadrukt dat de DAX index een ‘Bearish’ signaal kan afgeven op het moment dat de steunlijn sneuvelt. En een neerwaartse doorbraak bij de Duitse beurs kan ook een slecht nieuws betekenen voor andere beurzen.