De Franse beurs wist net als de meeste andere beurzen tijdens de afgelopen anderhalf jaar stevig in waarde te stijgen. Ook in Frankrijk keerde de hosannasfeer op een gegeven moment weer terug op de beursvloer. Toch heeft de beer tijdens de afgelopen handelsdagen de nodige berentikken uitgedeeld en mogelijk is een trenddraai een feit. Mocht dit het geval zijn, dan kan dit ook slecht nieuws voor de andere beurzen betekenen.

Tijdens de afgelopen 30 jaar is de globalisering aanzienlijk toegenomen. Dit houdt eigenlijk in dat de verwevenheid tussen de verschillende landen is versterkt. Dus op het moment dat er in de VS een recessie ontketend wordt dan kan je er vanuit gaan dat we daar ook in Europa hinder van zullen ondervinden.

Heeft de Franse beurs een plafond bereikt?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje bij de Franse beurs in beeld gebracht. De CAC 40 index is tijdens de afgelopen handelsdagen geconfronteerd met een beurscorrectie en die beurscorrectie werd in gang gezet nadat de bovenkant van het stijgende trendkanaal bereikt was. Dit trendkanaal is al sinds het jaar 2009 intact en heeft inmiddels een enorme betrouwbaarheid opgebouwd.

Overigens wist de Franse beurs onlangs niet alleen te stijgen naar de bovenkant van het trendkanaal, maar ook naar de top die in het jaar 2000 bereikt werd. Mogelijk kan er dus een ‘dubbele top’ gerealiseerd worden. Gezien deze grafiek lijken beleggers er in ieder geval verstandig aan te doen om de grafiek nauwlettend in de gaten te houden. Een grote koersdaling bij de Franse beurs zal immers ook niet onopgemerkt bij de rest van de beurzen blijven.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>