De FANG-aandelen waren tot voor kort de meest geliefde aandelen op de beursvloer. Toch heerst er op dit moment eerder een negatief dan een positief sentiment rondom de aandelen Facebook, Apple, Netflix en Google. Hieruit blijkt dat het tij op de markt razendsnel kan keren.

Er is nog steeds sprake van onrust op de financiële markten. Na de correctie van oktober brak er een herstelperiode aan, maar vooralsnog weet die herstelbeweging niet overtuigend een vervolg te krijgen. Onder ander een groot deel van de technologieaandelen blijft erg zwak liggen. Dat resulteerde bij de FANG-index zelfs vorige week tot een ‘Death Cross’.

Moeten we vrezen voor een crash?

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is de kans aanwezig dat de technologiesector binnenkort het startsein geeft voor de crash. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Nasdaq Composite index aan het begin van oktober de bovenkant van het trendkanaal wist te bereiken. En sinds dat moment is de correctie van start gegaan waar beleggers vandaag de dag nog mee geconfronteerd worden.

Het probleem is dat op dit moment de steunlijn onder druk staat die al sinds het begin van deze Bull Market intact is. Mocht deze steunlijn breken, dan kan de paniek op de beursvloer pas echt losbarsten.

Is dat ‘paniekmoment’ aanstaande?