De smartphonegigant Apple is sinds de top van 3 oktober met meer dan 20% in waarde gedaald. Officieel is het aandeel dus in een Bear Market terecht gekomen. Moeten we de komende tijd rekenen op meer neerwaartse prijsdruk, of is de bodem dichtbij?

Er is een zeldzaam negatief sentiment ontstaan rondom smartphonegigant Apple. De meest recent gepubliceerde bedrijfsresultaten vielen tegen en met name de vooruitzichten maken beleggers angstig. Sinds dat moment is er een verkoopgolf rondom het aandeel ontstaan en dat heeft inmiddels geleid tot een daling van meer dan 20%.

Aandeel Apple komt in een Bear Market terecht

Op het moment dat er sprake is van een daling van minimaal 20%, wordt er vaak gesproken over een Bear Market. Wat dat betreft beweegt Apple dus op dit moment binnen een dergelijke berenmarkt. Toch hoeft dat geen langdurige onheil te betekenen.

E. Cantoni, specialist in het herkennen van koerspatronen, deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het huidige koerspatroon bij Apple sterk lijkt op het koerspatroon van de periode 2011-2012. Destijds werd het aandeel geconfronteerd met een daling van ruim 15%, maar wist het aandeel uiteindelijk alle schade te herstellen.

Is Apple door de koersdaling koopwaardig geworden, of is dit een voorbode voor nog meer onheil?