Zakenbank PNC Financial vreest dat er geen ‘Santa rally’ meer komt dit jaar. Dat zou te maken hebben met omikron en de talloze winstnemingen van beleggers en investeerders. Het algemene sentiment op de aandelenmarkten is negatief. De Amerikaanse beursindexen dalen nu al enkele weken op rij maar een diepe correctie is wellicht niet aan de orde.

Komt hij nog of is de ‘Santa rally’ al geweest? Volgens Amanda Agati, CIO van PNC Financial Services, mogen beleggers en investeerders stoppen met hopen op een eindejaarsrally want zij is van mening dat we het beste in de maand december al hebben gehad. Het sentiment op de aandelenmarkten is behoorlijk slecht omwille van omikron en winstnemingen.

We’ve already gotten the Santa rally. We’re seeing a little bit of investor fatigue here.

Sentiment

De S&P 500 noteert 3 procent lager over de afgelopen drie dagen. De Nasdaq is 4 procent gedaald over dezelfde tijdspanne. De nieuwe coronavariant weegt dus best zwaar op de beurzen, maar Agati denkt niet dat er meer aan de hand is. Volgens haar is het slechts een kwestie van wat angst en het kerstverlof dat voor de deur staat.

In addition to the omicron fears and negative headlines swirling around, I think investors are kind of locking in some of those gains and ready to go on Christmas vacation.

Ze is nog vrij optimistisch omdat omikron mildere symptomen veroorzaakt dan de deltavariant en omdat we ons kunnen wapenen met de beschikbare vaccins. Agati verwacht dat het beursjaar 2022 gemiddeld gezien toch sterk zal zijn en dat de grote verliezers een sterke rebound zullen meemaken. Ze verwacht ook dat de opkomende markten, die getroffen worden door de harde aanpak in China, sterk zullen presteren tegen het einde van 2022.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Patrick Cashin – MTAFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>