Volgens analisten en marktkenners staat er een nieuwe volatiele week voor de deur. Het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten van Amerika en Europa blijft fors toenemen terwijl de Democraten en Republikeinen het maar niet eens geraken over een nieuw rondje stimuleringsmaatregelen. Hoewel de positieve verkoopcijfers in de kleinhandel wat angst bij beleggers en investeerders wegnam, is de rust op de markten niet wedergekeerd.

Het wordt vermoedelijk weer een wilde rit op de aandelenmarkten volgende week, net zoals de afgelopen week trouwens. De S&P 500 en de Dow Jones Industrial daalden maar liefst drie dagen op rij. Dit was de langste ‘average losing streak’ sinds midden september.

Men verwacht dat dit momentum in tact zal blijven volgende week omdat het aantal coronabesmettingen de rust blijft verstoren. Vooral de aanslepende politieke impasse omtrent een nieuw stimuleringspakket in de Verenigde Staten maakt beleggers nerveus en zaait twijfel en onzekerheid op de financiële markten, aldus  oprichter van Sevens Report Tom Essaye.

The combination of no stimulus, fading economic momentum, and the threat of rising coronavirus cases, creates a rather negative dynamic for risk assets right now.

Risico’s

Essaye benadrukt dat het aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten uit de hand aan het lopen is. Dat betekent volgens hem dat de economische activiteiten in de regio’s gaan verminderen wegens het verscherpen van een aantal lockdown-maatregelen.

Wat de Amerikaanse aandelenmarkten kan redden van een nieuwe daling, is een akkoord tussen de Democraten en Republikeinen. Deze stimulus zou het aantal faillissementen drastisch kunnen terugdringen en gezinnen in nood verder op weg helpen. Het debacle zal volgende week waarschijnlijk de publicaties van verschillende bedrijfsresultaten overschaduwen.

Grote namen zoals AT&T, Coca-Cola en Intel publiceren volgende week hun bedrijfswinsten. Analisten vrezen dat, mocht er blijk zijn van een opwaartse trend, dit geen invloed zal gaan hebben op het beurssentiment omdat de impasse zwaarder doorweegt.

Bronnen: CNBC

Foto: PickPic

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>