Lang leek het er op dat de Amerikaanse economie geen last had van de tegenvallende groei van de wereldeconomie. De consumentenbestedingen bleven immers hoog en als gevolg daarvan wist de Amerikaanse groei op een indrukwekkend niveau te blijven liggen. Toch zijn er tijdens de afgelopen weken wat scheurtjes ontstaan in het Amerikaanse economische plaatje. En met name de Amerikaanse bedrijven maken zich grote zorgen over de toekomst.

Recent werd bekend gemaakt dat de gemiddelde Amerikaanse consument vandaag de dag minder vertrouwen heeft in de toekomst dan enkele maanden geleden het geval was. De daling is nog niet direct zorgwekkend te noemen, maar volgens economen is er wel een signaal afgegeven. Op het moment dat de Amerikaanse consumenten angstig worden kan dit grote gevolgen gaan hebben voor de Amerikaanse economie. De Amerikaanse groei is namelijk voor het grootste deel afhankelijk van de consumentenbestedingen.

Amerikaanse crisis kan dichtbij zijn

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC lijkt een crisis haast onontkoombaar te zijn. Op Twitter werd de bovenstaande grafiek gedeeld waarop te zien is dat de Chicago Business Barometer onlangs de rode lijn genaderd is. Op het moment dat hieronder gedoken wordt, kan dat onheil betekenen voor de Amerikaanse economie. In het verleden werd de Amerikaanse economie telkens geconfronteerd met een recessie indien deze barometer onder de rode lijn wist te duiken.

Beleggers doen er dus verstandig aan om deze betrouwbare indicator goed in de gaten te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)