Zuid-Afrika heeft de meest geavanceerde economie en financiële sector op het continent, en zijn burgers voelen zich steeds meer aangetrokken tot het investeren in crypto, ondanks de risico’s en de bezorgdheid van verschillende regelgevende instanties over de hele wereld. Uit een onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Zuid-Afrikanen van plan is om in crypto te investeren.

De ‘MyBroadband 2018 Cryptocurrency Survey’ van april toont aan dat steeds meer Zuid-Afrikanen, die nog nooit eerder cryptomunten hebben gekocht, van plan zijn te investeren in digitale munten door ze rechtstreeks te kopen op exchanges of via investeringen in crypto-gerelateerde bedrijven.

Van de ondervraagden die nog nooit in digitale munten hebben gehandeld, antwoordden 47 procent dat ze dat wel van plan zijn in de nabije toekomst, rechtstreeks of onrechtstreeks. De Zuid-Afrikanen zijn er blijkbaar van overtuigd dat digitale munten mogelijks nog veel toekomstig potentieel hebben.

De prijzen van bitcoin, ethereum en andere altcoins schoten vorig jaar ontzettend hard omhoog voordat ze begin dit jaar hun dieptepunt bereikten. De prijzen van cryptomunten zijn zeer vatbaar voor beslissingen van overheden en autoriteiten.

De 47 procent van de Zuid-Afrikanen die van plan is om te investeren in crypto, valt onder te verdelen in drie groepen volgens de enquête. 25 procent gaat rechtstreeks investeren in digitale munten via handelsplatformen en dergelijke. 15 procent is van plan om ook actief munten te gaan ‘minen’ en 7 procent is enkel van plan om zich de verdiepen in het ‘minen’ van digitale munten.

Populariteit

De groeiende populariteit bij de Zuid-Afrikanen heeft ervoor gezorgd dat de South African Revenue Authority (SARS) de beslissing heeft genomen om belastingen op cryptowinsten heffen gezien er wetten en regels ontbreken met betrekking tot de belastingheffing en regulering van digitale valuta’s.

Volgens enkele bronnen groeit de interesse voor crypto in Zuid-Afrika bijzonder hard. Er zijn momenteel verschillende restaurants en bedrijven die digitale munten accepteren als betaalmiddel.

Bronnen: CCN

Foto: South African Tourism – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven