De millennials, zij die geobsedeerd zijn door selfies, sociale media, toast met avocado en noem maar op. Er is een theorie die beweert dat het de gierige millennials zijn die de oorzaak zijn van de vertraging van de economie. De generatie is getekend geweest door de financiële crisis en de schuldencrisis waardoor ze meer dan ooit geld op hun spaarrekening zetten.

Er is een theorie die beweert dat de vertraging van de economie te wijten is aan het spendeergedrag van de millennials. Deze generatie heeft de financiële crisis en de schuldencrisis zeer bewust meegemaakt, het heeft hun gedrag inzake geld flink beïnvloed. Volgens een rapport van de Federal Reserve van St. Louis is de ‘personal savings rate’ 8,1 procent. In 1996 bedroeg deze 5,7 procent.

The higher savings rate, we believe, has had disinflationary impact, driving the relatively slow growth and low inflation in this recovery … causing the incentives for excess supply, and disinflation/deflation biases in the global economy.

Babyboomers

Het contrast met de generatie van de babyboomers is behoorlijk groot, deze generatie spaart minder en laat het geld gemakkelijker rollen. Geld opzijzetten voor later is uiteraard geen slechte zaak, maar omdat er minder wordt uitgegeven, zien bedrijven hun resultaten slabakken.

The U.S. consumer has had enough, so they are saving instead of purchasing like last generation, limiting demand growth.

Analist Tavis McCourt merkt op dat de millennials hun gedrag inzake geld na de financiële crisis hebben aangepast. Er wordt steeds minder uitgegeven en steeds meer gespaard. Dit gedrag is heel belangrijk om verder in de gaten te houden vermits deze generatie de fakkel zou moeten overnemen van de babyboomers.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar